Yvonne

Ciao!

Ik ben Yvonne Leegwater, geboren en getogen in de Zaanstreek. De Italiaanse taal heb ik geleerd in Milaan, waar ik zes jaar heb gewoond en gewerkt. Daarna ben ik afgestudeerd in Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Toen ik als bijbaantje een cursus Italiaans ging geven aan de Volksuniversiteit, kwam ik erachter dat ik lesgeven inspirerend vind!

Italiaans

Sinds ik in 2010 Studio Italië heb opgericht, organiseer ik op kleine schaal cursussen Italiaans in de Zaanstreek. Ik heb al veel mensen uit de buurt de Italiaanse taal mogen leren. Ik hoor vaak dat het een verrijking van hun leven is dat ze nu in Italië de mensen kunnen verstaan en ook iets terugzeggen. Daar doe ik het voor! De sfeer in mijn lessen is ontspannen. We spreken veel Italiaans en de cursisten oefenen eenvoudige gesprekjes met elkaar. Naast lesgeven, kijk ik ook huiswerk na voor cursisten Italiaans bij de NHA.

Nederlands voor anderstaligen

Tijdens de pandemie werd het eventjes stil rond het Italiaans, waardoor ik op zoek ging naar andere bezigheden. Zo ging ik aan de slag bij een Nederlandse taalschool en volgde ik de opleiding tot docent Nederlands als tweede taal. Als gecertificeerd docent Nt2 sta ik dagelijks voor de klas. Ik geef les op verschillende niveaus aan groepen inburgeraars, expats en studenten. 

Specialisatie

Ik ben altijd blij als er nieuwe dingen op mijn pad komen, waardoor ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Zo heb ik me de laatste jaren gespecialiseerd in redigeren, vertalen, ondertitelen en bewerken van digitale leermiddelen.Reviews op Facebook


Ik heb op een leuke manier van Yvonne de beginselen van de Italiaanse taal geleerd, samen met andere leuke en gemotiveerde mede-cursisten. Was iedere week weer leuk om naar de Italiaanse les te gaan. In september gaan de lessen weer door, nu al zin in!
Jos

Superleuke, gezellige en gedegen cursus! Daar heb je echt plezier van, in meerdere opzichten.
Corja

Leuke groep, op een leuke manier de Italiaanse taal leren. Ik zeg vervolgcursus kom maar op!
Diana

Leuke lessen met ontspannen gesprekjes en muziek er tussendoor. Ik kan iedereen aanraden om bij Studio Italië Italiaans te gaan volgen als je Italiaans minded bent.
Christ

Ontspannen, gezellige leerzame lessen met leuke spontane tussendoor acties.
René

Studio Italië op Facebook