studio-italie.nl 
  home     wie?    cursus Italiaans  
cursus Nederlands  links   contact

Yvonne

Ciao!
Ik ben Yvonne Leegwater. De Italiaanse taal heb ik geleerd in Milaan, waar ik heb gewoond en gewerkt. Ik ben afgestudeerd in Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Als student gaf ik Italiaanse les bij de Volksuniversiteit.


Cursus Italiaans
In 2010 heb ik Studio Italië opgericht en sindsdien organiseer ik zelf cursussen Italiaans in diverse buurthuizen in de Zaanstreek. De sfeer in mijn lessen is ontspannen. Ik spreek veel Italiaans en na een poosje babbelen de meeste mensen vrolijk mee. Daarnaast ben ik ook met veel plezier huiswerkdocent voor de cursussen Italiaans van de NHA.

Cursus Nederlands voor anderstaligen
Sinds 2021 werk ik voor Sagènn Educatie in Amsterdam. Daar geef ik les in Nederlands als tweede taal (Nt2), niveau A1/A2/B1 aan inburgeraars, expats en studenten. Vanaf januari 2023 organiseer ik met mijn eigen taalschool cursussen Nederlands voor anderstaligen in de Zaanstreek.

Specialisatie
Ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen. In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in literair vertalen, ondertitelen en bewerking van digitale leermiddelen.  Het afgelopen jaar heb ik de opleiding docent Nt2 succesvol afgerond bij Taalbureau Olijhoek & Valk.
drs. Y. Leegwater  

K.v.K. Amsterdam nr. 34367663
IBAN NL64 INGB 0004 8119 11
opgenomen in het CRKBO